четвер, 6 листопада 2014 р.

Наш вибір - пролетарська революція!

97 років тому, 7 листопада 1917 р. (25 жовтня за старим стилем) загони робітників-червоногвардіців, революційних солдат та матросів в Петрограді взяли штурмом Зимовий палац - резиденцію Тимчасового уряду та передали владу Петроградському Совєту (Раді) робітничих і солдатських депутатів. Головою цієї Ради був уродженець України Лев Троцький. Безпосередню підготовку повстання здійснював Військово-революційний комітет (ВРК) на чолі із українцем Миколою Подвойським. Йому допомагали Центральний комітет моряків Балтійського флоту (Центробалт) на чолі із українцем Павлом Дибенком та Центральне бюро фабрично-заводських комітетів Петрограду на чолі із Миколою Скрипником. Арешт членів Тимчасового уряду провів секретар ВРК українець Володимир Овсієнко (псевдо Антонов).
Ця революція перевернула світ. Мільйони людей різних національностей вперше за сотні років випрямили спини, відчули себе не рабами чи бидлом, а саме людьми. Сталінський режим зламав цю спину так, що наслідки цього відчуваються до сих пір. Не дарма ж саме сталінізм знищив більшість учасників тієї революції, щоби привласнити собі її спадщину.
Не вірте тим, хто каже, ніби в Совєтському Союзі був соціалізм чи комунізм. Пануючий в СРСР спосіб виробництва не міг бути нічим іншим, ніж державний капіталізм. Брехня про сталінсько-брежневський комунізм потрібна лише правлячому класові, капіталістам та чиновникам, що живуть за рахунок нашої праці, поту й крові. Щоби скинути їх зі своєї шиї, треба добре засвоїти уроки тієї революції, та створювати власні пролетарські організації.
В лютому 2014 р. український народ скинув режим президента Януковича. Буржуазно-демократична революція коштувала сотні життів, але вивела Україну зі сфери впливу російського імперіалізму, який після цього розв'язав проти України неоголошену війну, аннексував Крим та влаштував криваву бійню на Донбасі. Війна дозволила українській буржуазії злити все соціальне невдоволення трудящих мас, усю їх революційну енергію на боротьбу із зовнішнім ворогом. Більше того, правлячий клас в Україні розгорнув наступ на соціальні права трудящих: в декілька разів зросли ціни й тарифи на комунальні послуги, але рівень зарплат залишився без змін, а борги по заробітній платі в цілому по Україні зросли удвічі — до 1,9 млрд. грн. Це при тому, що за офіційними даними за дев'ять місяців цього року промислове виробництво в України зменшилося лише на 8,5 %, а сільськогосподарське навіть зросло на 16 %. Так само використовує цю війну і російський путінський режим: для збереження своєї влади, недопущення майданів у Росії, Кремль направляє війська та гроші на підтримку української Вандеї - “Новоросії”, скорочуючи витрати на медицину й освіту в самій Росії.
Капіталістам і чиновникам вигідно ділити людей за національним та мовним принципом, щоби пролетарі бачили свого ворога у таких же трудящих з інших країн та регіонів, що говорять іншої мовою. В інтересах нашого трудящого класу не допустити використання себе як гарматного м'яса у війнах буржуазії, а навпаки використати суперечки між різними групами і об'єднаннями капіталістів для створення власних політичних організацій, для боротьби за знищення експлуатації людини людиною, знищення держави та класів, за всесвітню федерацію пролетарських республік.

Пролетарі всіх країн, єднайтеся!



Немає коментарів:

Дописати коментар